MAMA'S EERSTE WIJNTJE IS CAVA VAN GOEDE KWALITEIT

GOED SPUL


CAVA VAN GOEDE KWALITEIT

Je eerste wijntje na de bevalling is een bijzonder moment! Dat wil je natuurlijk niet verpesten met een middelmatige fles. Daarom hebben we gekozen voor een cava van goede kwaliteit: een uitstekende keuze om te vieren dat jullie eindelijk weer samen mogen proosten. Maar wat bepaalt nu of een mousserende wijn, en deze cava in het bijzonder, van goede kwaliteit is? Hieronder lees je er alles over.

NET ALS CHAMPAGNE

Wist je dat cava op exact dezelfde manier wordt geproduceerd als champagne? Deze methode heet de ‘méthode traditionelle’. Tijdens dit proces wordt de suiker in de wijn omgezet in alcohol en koolzuur. Het is een arbeidsintensief proces omdat de tweede vergisting plaatsvindt op de fles. Bij prosecco, het goedkopere zusje van champagne en cava, gebeurt dit meestal in een grote metalen tank. De productiemethode heeft gevolgen voor de houdbaarheid en de kracht van de bubbels. Als cava dan zo op champagne lijkt, waarom noemen we het dan niet gewoon champagne? Dat komt doordat champagne een beschermde naam is, die alleen gebruikt mag worden voor mousserende wijn die uit de Franse champagnestreek komt.

EXTRA LANG GERIJPT

Hoe langer het rijpingsproces, des te hoger de kwaliteit. Dat komt doordat er tijdens het rijpen gistaroma’s vrijkomen die de smaak beïnvloeden. MAMA’S EERSTE WIJNTJE heeft zeker 20 maanden de tijd gehad om te rijpen in de kelders van Catalonië. Daarom mag ze de titel Cava Reserva dragen. MAMA’S EERSTE WIJNTJE is vol van smaak en doet zeker niet onder voor menig champagne! Ter vergelijking: champagne moet minimaal 15 maanden rijpen om champagne te mogen heten.

BIO, ECO & VEGAN

Onze cava is een biologische wijn en is ecologisch gecertificeerd door de Catalan Council of the Organic Production (CCPAE), een organisatie die wordt ondersteund door het Spaanse ministerie van landbouw. Dat betekent dat het gehele productieproces is gecontroleerd en dat het voldoet aan de normen van de ecologische landbouw.

Wist je trouwens dat de meeste wijn niet vegan is? MAMA’S EERSTE WIJNTJE is dat wel! Er zijn geen dierlijke producten gebruikt om de wijn te klaren; zo kunnen ook je veganistische vriendinnen met een gerust hart mee-proosten: wel zo gezellig!

Ps. Ben je benieuwd naar de verschillen tussen champagne, cava en prosecco? Hier lees je meer.

SHOP