Doorzichtige niet-drinken smoesjes


waar jij natuurlijk niet intrapt

Niet-drinken smoesjes

Ken je dat? Je beste vriendin, die altijd overal bij is, jouw partner in crime  die altijd vooraan staat aan de bar als er iets te vieren valt, wil ineens niet meer met je wil afspreken rond borreltijd. Ze wil ineens op zaterdagochtend om tien uur met je ontbijten in plaats van ’s avonds cocktails drinken in jullie favoriete hipster-bar…? Als ze rond de dertig is en al honderd jaar samen met dezelfde vent en ze regelmatig verliefd in voorbijrijdende buggy’s staart, weet jij meteen hoe laat het is: ze is zwanger!

Emotionele rollercoaster

Het regent slappe verhalen en smoesjes. Maar… en jij dan? Er gaat ongetwijfeld van alles door je heen. Word je nou voorgelogen? Hallo hee, ze denkt toch zeker niet dat je hier intrapt? Ervan uitgaande dat zwanger worden de bedoeling was hè (dat kun je als goede vriend (-in) vaak wel inschatten), voel je pure blijdschap natuurlijk. Dit is fantastisch nieuws voor haar! Superleuk, zo’n kleine mini-me! Maar wat is dat andere gevoel dat je bekruipt? Is dat soms… jaloezie? Dit voelt ook een beetje als… verraad! Want ja, zeg maar doei tegen je vaste stapmaatje!

Slechte smoesjes

Als goede vriend of vriendin doe je uiteraard alsof je alle slechte smoesjes gelooft. Wie ben jij om te gaan zitten vissen als ze er nog niet aan toe is om het je te vertellen? De zwangerschap is vast nog pril, dus je wacht geduldig tot ze zelf met het goede nieuws komt. En dan reageer je gezellig verrast. Ondertussen heb je grote kans dat de volgende slechte smoesjes de revue passeren om geen alcohol te drinken:

  • Ik slik antibiotica. Dit is natuurlijk de minst geloofwaardige smoes die er is. Blaasontsteking? Alweer? Jij weet wel beter.
  • Ik ben met de auto. En ik wil morgenochtend toch sporten dus het komt wel goed uit. Ze woont om de hoek! En sporten, na een stapavond? Wie BEN jij? Waar is mijn vriendin gebleven?
  • Ik doe aan Dry January. Túúrlijk. Veel te veel gegeten en gedronken met kerst. En in februari zit je er zo lekker in dat je nog even doorgaat. En in maart. Het bevalt zo goed, dat niet drinken! Jaja.
  • Ik ben op dieet. Deze smoes komt met een groot nadeel: ze moet nu alle bitterballen en kaasstengels afslaan en sla bestellen, anders valt ze door de mand. Altijd leuk om die dan wel voor jezelf te bestellen en kijken wat ze doet.
  • Ik heb morgenochtend echt een ontzettend belangrijke afspraak. Ja, met de gynaecoloog zeker!

Tja, that’s life! Gelukkig duurt het maar 9 maanden en dan is ze weer van de partij. Misschien niet meer zo vaak als vroeger, er moeten toch flesjes gegeven en luiers verschoond, maar ze is nog steeds je BFF.

Verse muntthee, iemand?

SHOP
Doorzichtige niet-drinken smoesjes, waar jij natuurlijk niet intrapt